Så här håller du liv i din studsmatta

Så här håller du liv i din studsmatta

Vad gör du när ungarna inte vill studsa studsmatta längre. Nyhetens behag kan snart avta. Då står du där med en dyr och välfungerande studsmatta.

Det är väldigt nyttigt för unga som gamla ben att studsa studsmatta. Det är en rolig och utvecklande träningsform. Det tränar både kondition och koordination samtidigt som det är är en lek.

När studsmattan först monteras så studsar barnen hela tiden. Deras lek vill inte ta slut. Men efter ett tag är det lätt att nyhetens behag börjar att avta. Då är det viktigt att du som förälder och investerare håller liv i deras intresse.

Engagera dig i studsandet

En sak som barn älskar är när föräldrarna bryr sig om vad de gör. Det är inte fel om du är med dem, kommer med idéer. Kanske kan ni anordna tävlingar, varför inte vara med och hoppa själv?

Studsmatta är ett utmärkt sätt för vuxna och barn att umgås och leka tillsammans. Detta kommer att ge er en större samhörighet och göra det roligt att studsa även den andra och tredje sommaren efter att er studsmatta blev färdigmonterad.

Studsandet kan ta paus ibland

Bara för att ungarna inte studsat på ett tag så behöver det heller inte betyda att det är för alltid. Alla har rätt att vara lite ombytlig. Så bekymra dig inte över en onödig investering om det plötsligt en dag är tomt på mattan.

Kanske återkommer intresset, de behöver bara en paus. Det är nyttigt att ha en varierad och aktiv fritid. Det är heller inte fel att läsa en bok ibland och inte bara vara fysiskt aktiv.

Om studsmattan står oanvänd länge, så är det inte fel om du monterar ner skyddsnätet, mattan och delar som kan rosta. Ta in det och förvara det säkert tills det är dags att börja studsa igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *