Sportfiske Dalarna

Visst är det väl sjukt kul att fiska?

Att sportfiske i Dalarna är grymt vet nog alla om med så mycket skog.

Är du sugen på att testa sportfiske i Dalarna? Då tänker du helt rätt! Dalarnas rikt varierade landskap, med djupa skogar, höga fjäll och glittrande sjöar inbjuder till både naturupplevelser och sportfiskemöjligheter ut över det vanliga. För den som vill prova sportfiske i Dalarna finns det ett oändligt utbud och möjligheter att få uppleva något alldeles extra. Oavsett om du är intresserad av fiske i älv eller i sjö kommer du garanterat hitta ditt favoritställe för sportfiske i Dalarna.

I stort sätt var du än kommer i Dalarna finns sjöar, åar och älvar med ett bra bestånd av bland annat gädda och abborre. Den populära öring förekommer också i olika vattendrag och sjöar över hela landskapet. Men även harr, regnbåge, ål, gös, sik och flertalet andra fiskar simmar runt i Dalarnas generösa fiskevatten.

Längs den mäktiga och mytomspunna Dalälven finns många både vackra och lämpliga platser för sportfiske i Dalarna. Nedre Dalälven anses av många vare ett av Sveriges mest kompletta fiskeområden. Här är artrikedomen stor och inte mindre än ett 30-tal fiskearter samsas på det 20 mil långa fiskeområdet. Här finns det gott om gös, abborre och gädda. Dessutom finns också möjlighet att få en läcker harr eller öring med sig hem. Och har man tur kan man få riktigt stora fiskar här. I anslutning till älven finns också en mängd både större och mindre sjöar samt biflöden att fiska i. Området är också lättillgängligt och det finns även gott om möjligheter för att hyra stuga eller köpa paket med både logi och båt. Ska du testa sportfiske i Dalarna är detta ett utmärkt alternativ.

Dalarnas största sjö, Siljan, bildades efter att en jättelik meteorit slog ner i området för ca 365 miljoner år sedan. Idag är sjön populär att fiska i. Allt från nybörjare och familjer till erfarna sportfiskare lockas till sjön för dess rika fiskbestånd och den storslagna naturen. Här finns det gott om gädda, abborre, mört och regnbåge samt flertalet andra fiskar.

Även i norra Dalarna finns fina fiskeområden med många sjöar, tjärnar och strömmande vatten. Fjällfiske är den ultimata vildmarksupplevelsen. Här kan du fiska i orörd natur och utnyttja ljusa sommarnätter till öringfiske. Kombinera fiske i Grövelsjön, Hävlingen och ån Grövlan med fjällvandring och övernattning i en klassisk fjällstuga. Här kan du testa sportfiske i Dalarna i kombination med friluftsliv och unika naturupplevelser.

Kanske vill du prova på något annorlunda och prova på isfiske? Då finns det lämpliga sjöar över hela landskapet att sätta ishackan i. Kombinera fisket med en tur på långfärdsskridskor så får du möjlighet att uppleva Dalarnas vinternatur på riktigt.

Vill du testa sportfiske i Dalarna kommer du inte bli besviken. Människorna, naturen och fiskevattnen i Dalarna har en magisk lockelse som en sportfiskare inte kan stå emot. Så packa dina spön och sportfiskeprylar och kom hit. Ta gärna en tur inom Hedemora Fiske & Fritid på din väg. Här kan du fylla på med det som saknas och få tips från lokala sportfiskare.

Så tveka inte, utan bara kom. Sportfiske i Dalarna måste upplevas!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *