Sybehör – klassisk verksamhet i modern tappning

Det pratades länge om nätrevolutionen, att vi människor, konsumenter, skulle byta bort klassiska butiker och shopping på stan mot nätdito. Men sen hände det inte så mycket mer. Nu, år 2017, har e-handel på nätet tagit ordentlig fart. Sådant som var otänkbart att köpa på nätet tidigare är nu vardagsmat. Sybehör är ett sådant exempel.

Sybehör – numera online

Sybehör, tyger, textilier, sådant som förr var otänkbart att handla på annat sätt än av en trevlig dam i en mysig liten butik som doftar nya rena tyger. Men nu är det nya tider och onlinebutiker som Rosa Huset bländar med ett sortiment som inte kan matchas av de klassiska butikerna. Så vad är fördelarna? Tja, det är rätt uppenbart. En fysisk butik har begränsade öppettider och så kan det ta slut på favorittyget eller den där speciella knappen. Webbshopar är öppna dygnet runt (om webbhotellet inte blir DDOS:at förstås!).

Nostalgi

Frågan är vad vi förlorar på den här utvecklingen, som är mycket mer än en trend. Vi pratar paradigmskifte. Är det kört med den gamla mysiga känslan? Är tanten i butiken med sybehör lika passé som TV-hallåorna från public service? Det beror på hur nostalgisk en är. Vem saknar TV-hallåorna i dag? Lika många som tycker att tablå-TV är bra förmodligen, och våra barn har ingen aning om vad en sån är. Det är övergående.

Känslan

Men precis som vi utvecklas, att det är viktigt, lika viktigt är det att ta lärdom av det som varit. Känslan av att gå in i en butik med sybehör är något vi kan försöka förmedla när vi bygger webbutiker i dag. Hur får vi känslan av att komma in i en genuin gammeldags butik, med digitala medel? Det är frågan vi bör ställa oss.

Sybehör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *